Tilbage til nyheder

Talenter udvikles ikke i comfort-zonen: ”Du ved jo ikke, hvordan du reagerer, når alles øjne hviler på dig og et projekt afhænger af, om du formår at samle trådene.”

10 august, 2017
News

Ambitiøse. Videbegærlige. Forretningsorienterede. Sådan beskrives de personer, der får plads på talentprogrammet ’Columbus Graduate Program’ hos it-virksomheden Columbus. Litauiske Solveiga Jagminaite er en af de få, der slap gennem nåleøjet og fik en eftertragtet plads.

An article by Henrik Boye Ebbesen, AS3 Transition Blog

Et arbejde i it-branchen var egentlig slet ikke målet, da 31-årige Solveiga Jagminaite startede på en kandidatuddannelse inden for erhvervsøkonomi, administration og teknologi på Kaunas University of Technology i Litauen.

Efter uddannelsen fik hun et job hos Columbus som kontoradministrator, og her fik hun på et tidspunkt mulighed for at arbejde med konsulentopgaver i økonomisystemet AX. Det gav hende mod på at arbejde i det digitale felt mellem it og økonomi.

Hun rejste derfor til Danmark for at lære at programmere, da det danske uddannelsesystem tilbød spændende uddannelsesmuligheder indenfor progarmmering.

”Men ganske tidligt under mit studie i Danmark fik jeg mulighed for at få et nyt studiejob i Columbus’ danske afdeling – og det tog hurtigt ret meget af min tid. Jeg fik ansvar for en række spændende opgaver, og det endte faktisk med, at jeg stoppede på studiet for at hellige mig arbejdet hos Columbus på fuld tid,” forklarer hun.

Et intenst træningsforløb

Den arbejdsindsats, Solveiga Jagminaite lagde for dagen hos Columbus, gik ikke ubemærket hen. Hun var – ifølge hendes nærmeste chef – et talent, virksomheden ikke kunne tillade sig at se forsvinde ud af døren. Derfor blev hun tilbudt en plads på talentprogrammet ’Columbus Graduate Program’. Og hun sprang til.

”Den træning, du modtager i løbet af dette program, er utrolig intens. Du får en masse information og skal forholde dig til en række opgaver på ganske kort tid. Så i den periode, hvor træningen finder sted, er det vigtigt, at du på udvalgte tidspunkter har mulighed for at lægge dine øvrige arbejdsopgaver til side,” fortæller hun.

Undervejs i forløbet kommer deltagerne gennem en bred vifte af workshops, der tager dem rundt omkring de forskellige funktioner, en konsulent i Columbus arbejder med, eksempelvis consulting skills, AX programmering, RapidValue og salgsteknikker. 

Hvordan arbejder du under pres?

Sammen med programmets øvrige deltagere var hun også på kursus i USA, hvor alle blev testet under forskellige, pressede situationer.

”Du ved jo ikke, hvordan du reagerer, når alles øjne hviler på dig og et projekt afhænger af, om du formår at samle trådene. Men det lærte vi at håndtere. Det var hårdt, men lærerigt,” forklarer hun.

I dag - efter endt træning - arbejder Solveiga Jagminaite med forskellige projekter i virksomhedens supportafdeling. Et job, hun føler sig godt klædt på til i kraft af de kompetencer, hun fik undervejs på ’Columbus Graduate Program og fra hendes erfaring med IT.

”Jeg arbejder i krydsfeltet mellem kundedialog, udvikling af systemer og forretningsprocesser, og det kræver et præcist kendskab til, hvornår jeg skal gøre hvad. Den specialtræning, jeg har fået, har ikke kun opgraderet mine kvalifikationer inden for et snævert arbejdsområde, fx udvikling, men gør, at jeg kan varetage hele paletten,” siger Solveiga Jagminaite.

”De workshops, der for alvor rykkede mig både fagligt og personligt, var dem, hvor vi trænede, hvordan du begår dig i samspillet med kunden. At være konsulent i Columbus kræver nemlig, at du kan afkode og håndtere mange forskellige typer af kunder,” siger Solveiga.

Opgaverne er i centrum

Når en medarbejder eller dimittend får tilbudt en plads på ’Columbus Graduate Program’, følges pladsen ikke af et krav om, at han eller hun efter endt træning forpligtiger sig til at blive i virksomheden i en bestemt periode.

Columbus risikerer dermed at bruge en del ressourcer på at uddanne en medarbejder, der siden skifter virksomheden ud til fordel for en konkurrent. Det scenarie bliver dog næppe aktuelt i Solveiga Jagminaites tilfælde. Direkte adspurgt er meldingen klar: hun er også at finde i virksomheden om fem år.

”I Columbus har jeg mulighed for at udvikle mig hele tiden. Hvis jeg vil skifte kurs, afdeling eller arbejdsfunktion, bliver jeg ikke mødt med et ’nej’,” siger Solveiga Jagminaite.

 

Solveiga Jagminaite

Kategorier Corporate, Leadership

Related News

10. august, 2017
It-topchef på international talentjagt: ”Hvis vi ikke formår at vokse i denne branche, ender vi med at blive irrelevante”

Ingen kender verden om bare to år - og slet ikke de teknologiske sider af virkeligheden. Men det synes dog at være sikkert, at digitalisering og automatisering er kommet for at blive. Det skaber vækst i it-branchen, og derfor er softwarevirksomheden Columbus på udkig efter flere medarbejdere. Og det sker med hele verden som rekrutteringsplads.

Kategorier Corporate, Leadership

10. august, 2017
Karrierestigen rulles ud: Når vejen fra talent til leder ikke er så lang

Hvert år starter mellem 20 og 30 personer på en særlig intern uddannelse hos it-virksomheden Columbus. Målet er at gøre dem til flyvefærdige konsulenter på blot ti måneder. Uddannelsen er attraktiv, men kun få får chancen.

Kategorier Corporate, Leadership