Tilbage til nyheder

iStone tildeles prisen for Infor M3 EMEA Partner of the Year 2018

27 september, 2018
27 September, 2018

Columbus-virksomheden iStone er blevet udnævnt til Infor M3 EMEA Partner of the Year 2018, der blev annonceret på det årlige Infor partner summit i New York i denne uge.

iStone er udvalgt som Infor EMEA Partner of the Year 2018 og dermed anerkendt for at levere fremragende kundesucces og signifikant omsætningsvækst igennem de seneste år.

iStones Business Unit Executive Lars Steen modtog prisen på Infors årlige Partner Summit i New York i denne uge.  Prisuddelingen anerkender Infor Alliance og Channel partnere der har leveret vækst, et højt serviceniveau og skabt succes for kunderne.   

“Vi er meget glade for at vores kompetence og arbejde bliver anerkendt af vores kunder og af Infor. Som en del af Columbus, vil vi fortsætte med at levere høj værdi til vores kunder mens vi udvider vores alliance med Infor og vokser vores fælles forretning med nye Infor-løsninger og indenfor nye geografier”, siger Lars Steen, Business Unit Executive for M3 i iStone. 

iStone har stor erfaring med at arbejde med M3 med kunder over hele verden. I januar blev iStone købt af Columbus, og de to selskabers samlede styrke vil yderligere booste selskabets rækkevidde på det globale M3-marked til gavn for kunderne.

”Vores mission er at hjælpe vores kunder med at transformere, maksimere og fremtidssikre deres forretning digitalt. Infors anerkendelse af at iStone leverer overlegen kundeværdi understreger vores livslange engagement med vores kunder og anerkender vores medarbejdere globalt. Jeg er meget tilfreds med denne prestigefyldte pris”, siger Thomas Honoré, koncernchef i Columbus.

iStone er den største uafhængige Infor M3 partner globalt med mere end 350 certificerede M3 konsulenter der servicerer mere end 350 kunder på tværs af brancherover hele verden. iStone er involveret i Infors udviking af M3 og arbejder kontinuerligt på at forbedre systemet i tæt samarbejde med kunder.

”Vores Alliance-partnere fortsætter med at investere og vokse deres forretning med Infor i en enorm hastighed og tempo for at servicere deres globale kunders dynamiske behov. Vi er utroligt stolte over alle de resultater, der er opnået i det forløbne år, men vores gensidige kunder er dem der drager det største udbytte af vores Alliance øko-system på digitale transformationsprojekter, fordi det hjælper dem med at ved at forbedre deres forretningsmæssige resultater ", siger Neil Wilson, Vice President, Global Alliances, Infor.

 

Kategorier Corporate