Tilbake til kunder

Bakkegruppen

bakkegruppen
Bakkegruppen

Bakkegruppen skal utvikle et system for å digitalisere flere deler av husbyggeprosjekter. Dette vil gi muligheter for nye, innovative løsninger. Målet er at kundene selv skal sette et personlig preg på sitt nye hjem fra sofakroken. Columbus er sentral i utviklingen.

Bakkegruppen er en vekstmaskin som leverte oppsiktsvekkende gode resultater i 2016. Omsetningen økte med rundt 250 millioner, og fortjenesten gikk fra 35 til 180 millioner kroner. Disse midlene sprøytes i stor grad tilbake i utviklingen av virksomheten, og til å bygge husene som skaper markedets mest fornøyde boligeiere.

Bakkegruppen bygger boliger av høy kvalitet for folk flest. Med sine vel 70 ansatte, tegner og utvikler virksomheten alle hustypene selv, og jobber hver dag for at deres boliger blir bygget uten feil. Husbyggeren har derfor valgt å ikke ha en stor katalog, men heller tilby fem til seks modeller som de perfeksjonerer.

- Vi skal være stabile og holde høy kvalitet over tid, sier Morthen Bakke i Bakkegruppen.

Enkle, effektive og tilpassede løsninger

Som et resultat av et kontinuerlig fokus på kundenes behov, høy kvalitet og perfeksjon i et hvert byggeprosjekt, har Bakkegruppen med tiden opplevd et eget behov for å digitalisere virksomheten.

- Vi skal digitalisere verdikjeden fra første prosjektmøte til elementene bygges på egen fabrikk. Vi strekker oss lenger enn nøkkelferdig. Kundene våre forholder seg ikke til halvferdige oppkjørsler eller lange utbedringslister. Vi er ferdig når kunden er fornøyd med sin nye gressplen. Derfor er det viktig å automatisere og forenkle prosesser, sier Bakke.

Med digitaliserte virksomhetsprosesser vil det bli mulig for Bakkegruppen å møte etterspørselen fra dagens marked, hvor kunder i økende grad forventer enkle, effektive og tilpassede løsninger i samarbeidet og planleggingen av nye byggeprosjekter.

Kundene skal tidlig i prosessen kunne sette et personlig preg på sitt nye hus, fra sin egen sofa. Ønskene automatiseres i alle ledd ned til modulene som produseres på fabrikk. Byggeprosessen vil dermed forløpe langt mer smidig, med et mål om enda flere fornøyde huseiere.

Strategisk og teknisk kompetanse fra Columbus

For å lykkes med sine nye digitale ambisjoner har Bakkegruppen hentet inn strategisk og teknisk kompetanse fra Columbus, som har lang fartstid og spisskompetanse på Microsoft sine forretningsløsninger.

Samarbeidet med Columbus er i en tidlig fase,

- Vi er godt i gang med prosjektet, og opplevelsene er gode til nå. Det mest kostbare i et boligprosjekt er kundenes spesialtilpassinger, og dette tar vi på alvor ved å lage løsninger som gjør det enklere å være kunde. Vi skal være best på kundetilfredshet fordi vi lever at vårt gode navn og rykte, sier Bakke.

Ettersom den nye løsningen fra Columbus gir mulighet for flere prosesser som kan forenkles og standardiseres, blir det også enklere for husbyggeren å utvikle og tilby enda flere boligmodeller. Dermed kan Bakkegruppen sikre seg for at de gode resultatene og veksten virksomheten har opplevd det siste året, vedvarer i fremtiden.

- Dette er et svært spennende prosjekt der vi syr sammen tidsbesparende løsninger som luker vekk feil og gir både leverandør og kunde flere muligheter og gevinster. Sentralt i dette er smart forretningsteknologi fra Microsoft, sier norgessjef i Columbus, Lars H. Sandvik-Jacobsen.