Tilbake til blogg

Smarte integrasjoner gir bedre kundeopplevelser

14 september, 2017
Columbus
14. september 2017

Systemintegrasjon er ikke like spektakulært som virtuell- eller utvidet virkelighet, 3D-printing eller andre innovative teknologier, men er ofte smartere vei til store gevinster.

Hvor mange ganger har du ventet foran disken i en butikk eller på flyplassen, eller ventet på at leger, sykepleiere, advokater eller annet servicepersonell må vente på informasjon fra trege systemer? Enda mer irriterende er det å bli sendt fra kundebehandler til kundebehandler i endeløse telefonrunder fordi tilbyderes ene hånd ikke vet hva den andre gjør. Kundene merker det raskt når tilbyders systemer ikke er integrert, og dette gir misfornøyde og illojale kunder. Internt oppleves problemene vel så frustrerende, om ikke større, fordi prosesser blir unødig tungrodde og lite produktivt.

Mye dobbeltarbeid med dårlige integrasjoner

Dårlig integrasjon gir ulike utslag for roller, avdelinger og oppgaver. Risikoen for menneskelige feil og nedsatt lønnsomhet øker i takt med antall hindringer dine kolleger må forsere for å få tak i riktig informasjon.

  • På ledelsesnivå fører dårlig integrasjon til at beslutninger kan fattes på sviktende grunnlag
  • Sikkerhetsmessig er virksomheten mer utsatt for svindel og tyveri når dataene er i ulike siloer
  • IT-avdelingen må bruke mye unødvendig strategisk tid til å hente frem manuelle rapporter og analyser

Les mer om integrasjoner i vår gratis e-bok.


Dette gir gode integrasjoner

Integrasjoner er ansett som en teknisk oppgave som tilhører IT-avdelingen, men kan det gi et vidt spekter av positive konsekvenser for virksomheter der ledelsen engasjerer seg.

Her er noen gevinster som kan komme hvis systemer er godt integrert på tvers av selskapet:

  • Du får flere fornøyde kunder og kan enklere lansere nye tjenester der kundene i større grad betjener seg selv
  • Det er enklere for ansatte å forstå prosessene i bedriften og deres del i disse, som igjen kan hjelpe dem bli mer pålitelige og produktive
  • Ved å koble sammen ERP og PLM bedres samarbeidet mellom utvikling og produksjon. Det kutter ned tiden det tar å få nye systemer, løsninger, produkter og tjenester til markedet
  • Tilbakemeldinger fra produksjon, salgskanaler og kunder kan gjøres direkte tilgjengelig for produktingeniører og designere
  • Resultatene av digitale markedsføringskampanjer kan bli reflektert direkte i finansiering-, forecasting- og innkjøpsprosessen håndtert i ERP
  • Hvis du genererer data fra tingenes internett (IoT) for å bedre kontrollen over kvaliteten av varer og lager- eller produksjonsmiljøer, eller for mer smidige operasjoner, vil integrasjon av datakilden med analyse- og rapportsystemer bli essensielt. Hvis systemene ikke er integrerte, vil verdien av informasjonen være ekstremt begrenset.

 

Smarte ledere som forstår verdien av at programvare snakker sammen vil fort høste oppsiktsvekkende fordeler som synes på både topp- og bunnlinjen.

 

Vil du vite mer? Last ned vår gratis e-bok eller "A strategic view of systems integration" eller kontakt oss direkte for inspirasjon eller rådgivning for hvordan du best integrerer dine systemer.

Kategorier Microsoft Dynamics 365