BackToNewsletters

Slik lykkes du med skybasert business intelligence

14 november, 2016
Newsletter

Verktøy for bedre forretningsbeslutninger er blitt billigere og mer utbredt. De som skal i gang bør være trygg på at de har riktig løsning og gode prosesser – ellers kan detaljert innsikt gi mange sprikende svar.

Skybasert forretningsinnsikt er blant de mest interessante områdene i næringslivet akkurat nå. Det har aldri vært tilgjengelig flere, bedre og mer kostnadsgunstige alternativer for de som ønsker å reagere raskere og bedre på muligheter. I tillegg er det gunstig for kundene at løsningene er blitt så brukervennlige at konsulentbehovet og ekspertkompetansen er mindre påkrevd.

«Beslutningsstøtte-systemer og business intelligence var lenge forbeholdt de med store IT-budsjetter, tilgang til stormaskiner og dedikerte analyseavdelinger. Dette har heldigvis endret seg,» sier Lars Bo Nielsen, leder av BI-avdelingen i Columbus.

«Skyteknologien fjernet behovet for å ha en kostbar infrastruktur å drifte programvaren på. De fleste virksomheter av en viss størrelse har derfor endret sine rutiner og fått bedre forutsetninger for å tilpasse seg markedet. Øyeblikkelig innsikt er blitt kravet fordi ledere ikke lenger kan vente på kvartals- eller månedsrapporter – eller i ukesvis på adhoc-analyser og spesialrapporter».

«Hvor er dashboardet mitt?»

Konsernsjefer forventer gode dashboards. De er ikke fornøyd med annet enn umiddelbar innsikt fra pc’en eller mobilen på salgsresultat, nye kunder og fremdriften for forretningskritiske prosjekter.

Den mest kjente og utbredte skybaserte BI-løsningen er Microsoft Power BI. Denne har Columbus spesialkompetanse på. Det finnes også andre gode løsninger, og fellesnevneren er at man slipper investeringer i maskinvare og å måtte ansette kostbar spesialkompetanse på analyse eller teknologi.

«Med Power BI kan du laste opp data fra forskjellige kilder og umiddelbart få innsikt. Det tar ikke mange minutter før du har satt sammen en flott visuell modell basert på egne data og fra eksterne kilder. Tidligere tok dette uker, med bistand fra analyseavdelingen. Mulighetene er blitt enorme».

Viktig å ha respekt for datakvaliteten

Men uansett hvor flott resultatet blir og hvor enkelt det har vært å lage det, er substansen ikke verdt mer enn dataene det bygger på.

«Det krever innsikt i datagrunnlaget for å hente ut de riktige svarene. Ellers er det bare ‘søppel inn – søppel ut’, og det ser vi mange eksempler på,» konstaterer Nielsen.

Resultatet er at selv om man ser på samme dashboard kan beslutningstagere ende opp med vidt forskjellige konklusjoner. Ofte fordi virksomheten ikke har ‘vasket’ eller validert de bakenforliggende dataene. Eller man har ikke blitt enig om hvilke datasett, modeller og perioder det skal tas utgangspunkt i.

«Hvis medlemmer av ledergruppen baserer dashboardene sine på ulike modeller så vil man ikke nødvendigvis snakke samme språk. Det er her vi kommer inn i bildet og hjelper til med å stille de riktige dataene til rådighet og sikre at BI-innsatsen er forankret korrekt,» sier Lars Bo Nielsen.

«I dag inngår Power BI i de nye utgavene av NAV og AX, og vi har grundig kjennskap til begge plattformene. Så det handler ikke om å selge kun for å selge – de fleste virksomheter har løsningen i hus og de grunnleggende brukerlisensene er ofte allerede inkludert. Det handler om å formidle fagkunnskapen som gjør virksomheten i stand til å få den optimale og oppdaterte forretningsinnsikten som det er behov for,» tilføyer han.

Finn ut mer om forretningsinnsikt som styrker beslutningsprosesser her.

Stor forskjell på BI-modenhet og bruk

Selv om flere har innført BI i bredt omfang, er det forskjell på graden av modenhet og hvordan verktøyene brukes. Der noen slår seg til ro med å ha oversikt over deres topp-ti kunder og salget av primærprodukter, er det flere og flere som kombinerer digitalisering av prosesser med BI.

«Vi møter produksjonsvirksomheter som bruker sensorer i egen produksjon og i de ferdige produktene, på samme måte som de bruker BI til å analysere dataene for å optimere det forebyggende vedlikeholdet, eller skape helt nye forretningsmuligheter».

Innen detaljhandelen jobber man også ofte med små marginer, slik at man er nødt til å optimere i ganske bredt omfang for å opprettholde lønnsomheten.

«Har du en kjede med 100 butikker er det kjekt å vite hvilke butikker som gjør det spesielt bra innenfor de mest lønnsomme produktområdene. Tilsvarende har hver enkelt butikksjef sitt eget dashboard hvor de fra dag til dag kan se om den nye utstillingen ved inngangen har hatt den ønskede effekten, og om ukens kampanjer treffer godt, eller skal justeres,» sier Nielsen.

Dessuten brukes BI til å analysere kunders kjøpsmønstre og vaner i både fysiske butikker og netthandel, slik at man kan skreddersy kampanjer og lojalitetsprogrammer mot kundenes unike preferanser.

«Hvis man ikke er i gang med å vurdere hvordan business intelligence kan bidra til forretningen, burde man kanskje fremskynde beslutningsprosessen,» sier han.

Fortsatt viktig med en strukturert tilgang

Så selv om skyteknologien gjør det raskt å etablere en plattform og legger til rette for ‘gjør det selv’-løsninger, er det fortsatt komplisert å kombinere data fra mange forskjellige kilder og presentere de på en hensiktsmessig måte på tvers av bedriften. For eksempel skal fakta, konsepter og begrep være avklart i forkant.

Samtidig skal det være kontroll på sikkerheten slik at de enkelte brukerne skal kunne se deres egen data. For å få til dette benytter Columbus et egetutviklet Business Intelligence framework. Rammeverket sikrer en raskere implementering ved hjelp av maler til prosjektarbeid og gjennomtestet arkitektur. Dessuten opprettholdes fleksibiliteten, slik at den ferdige løsningen inneholder akkurat de KPI’ene og målepunktene som er relevant for den enkelte virksomheten. 

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss i dag for å få vite mer om hvordan du kan øke bedriftens konkurransekraft med ny forretningsinnsikt.

Kategorier Business intelligence, Kunde hos Columbus