BackToNewsletters

Deres siste ERP-oppgradering

13 mars, 2017

ERP som en tjeneste erstatter kostbare og komplekse driftsløsninger som med tiden best kan betegnes som lappetepper.

Når man kjøper ERP som en tjeneste skjer det mange positive ting. Tunge og kostbare oppgraderinger og endeløse spesialtilpasninger blir historie. Virksomhetens ekspertkompetanse og midler kan brukes til å skape nye strategiske konkurransefortrinn. ERP-systemene endres fundamentalt, og derfor går oppgraderinger ut på dato. Derfor vil ditt neste ERP-system antakeligvis bli det siste.

Vil du vite mer om hvordan du enkelt tar steget opp i skyen? Hent vår gratis e-bok her.

ERP og apper

ERPen vil få de samme funksjonene og bruksmønstrene som telefonen. Nye funksjoner og apper kan enkelt lastes ned og installeres. Om det ikke funker umiddelbart, kan det enkelt hentes, testes og tas avgjørelser på andre programmer. Dette sikrer at bedrifter slipper å bruke tid og penger på integrasjon og utvikling, men i stedet finne riktige løsninger som møter deres behov.

Fremtidens ERP skal kunne integreres med alle tenkelige tjenester som CRM-system og LinkedIn. Her er de ti viktigste egenskapene til hva en moderne ERP-løsning inneholder:

1. Åpen plattform

Det blir enkelt å installere nye funksjoner. Visjonen er at man henter funksjonalitet som apper til telefonen. Tanken er at man skal prøve å ta inn løsninger fra alle kanter, fremfor å bygge de direkte inn i ERP-systemet.

2. Ny og mer brukervennlig opplevelse

Med det moderne ERP-systemet får brukerne nye og bedre opplevelser, og virksomheten sikres raskere implementering og tettere involvering. Ikke kun for medarbeiderne, men også for firmaets kunder og leverandører som får selvbetjeningsportaler og større interaksjon.

3. Mobilitet

Fremtidens ERP er ikke begrenset til skrivebordet. Det er en trend at medarbeidere, kunder og leverandører i større grad forventer å kunne jobbe hvor de vil, og støttes av skybaserte ERP-systemer som er tilgjengelig overalt.

4. Automatisering

Sky-ERP er skapt for å forenkle rutineprosesser. Det er innebygd i ERP-systemets DNA å automatisere forretningsprosesser samt sikre at medarbeidere ikke kaster bort tid på samlebåndsarbeid og doble registreringer. Bruk av bots og andre teknologier gir velmente og smarte «forslag» til medarbeidere som på bakgrunn av dette optimerer arbeidsflyten sin.

5. Maskinlæring

Skybaserte ERP-systemer vil inneholde elementer av maskinlæring. Dette vil styrke brukernes beslutninger ved å analysere bedriftens historiske data, noe som krever bred oversikt og komplekse utregninger som mennesker ikke er i stand til å utføre.

Vil du vite mer om skiftet innenfor ERP?

6. Tingenes internett (IoT)

Tingenes internett er en realitet. I bedriften er muligheten for å kunne kommunisere på tvers av plattformer og enheter viktig for å være konkurransedyktige.

7. Big data og analyse

Data blir bedriftens viktigste ressurs. Skybaserte ERP-systemer støtter dyptgående analyser og samkjøring av store datamengder, som kan brukes direkte av ledelsen til å treffe beslutninger.

8. Sikkerhet er alles problem

It-sikkerhet legger grunnlaget for alle elementer i sky-ERP. Sikkerhet er et innebygd, grunnleggende behov som din ERP-leverandør løpende investerer flere vedlikeholdsressurser i, både når det gjelder å beskytte seg mot sikkerhetsbrudd og for å overholde lover og regler.

9. Oversikt over kostnadene

Med ERP som standardvare og tilleggsmoduler via applikasjoner får bedriften billigere systemer og kostnadsoversikt. Det vil samtidig bli mer kostnadseffektivt ettersom bedriftene ikke er bundet av gamle spesialtilpasninger eller behovet for kostbare oppgraderinger.

10. Vær oppdatert, prøv og feil – raskere

Tunge systemer og bruker-uvennlige løsninger tilhører fortiden. ERP som en tjeneste er raskt, smidig og skapt for produktivitet. Nye muligheter kan testes med få klikk og dermed blir arbeidet en kontinuerlig kreativ utviklingsprosess.  Utviklingen krever også at man sørger for å være tro mot standardfunksjonalitet slik at man hele tiden er oppdatert med nyeste versjon av ERP systemet – og det gir skyplattformen gode muligheter for.

Hele bedriftens system

Skybasert ERP er et kraftig verktøy som integrerer og åpner opp for bedriftens samlede kunnskap. Det skaper åpenbare muligheter for nye måter å samarbeide på ved å integrere ny teknologi, fremme utvikling og bryte ned siloer. Men det krever også at bedriften står parat til å tenke gjennom og vurdere gamle vaner for å få det beste ut av skyen.

Lær mer om skybasert ERP med Dynamics 365 i våre gratis e-bøker.

Kategorier Kunde hos Columbus, Microsoft Dynamics 365, Microsoft Dynamics AX