BackToNewsletters

Spar millioner på fakturabehandlingen

1 juni, 2017
Newsletter

Automatisert fakturabehandling sparer selv mellomstore virksomheter for flere millioner kroner årlig. Feilene blir færre og virksomheten fremstår bedre.

I mange virksomheter er fakturabehandling en omstendelig prosess. Når fakturaen er mottatt, registrert, sendt rundt og godkjent av to personer, samlet inn, bokført, betalt og arkivert, har den fort kostet flere hundre kroner ekstra. Disse kostnadene kan barberes med opptil 75 prosent, noe som gir merkbare gevinster for en mellomstor virksomhet som behandler opptil 10.000 fakturaer hvert år. For større konsern er fakturamengdene mange ganger større.

 

- Manuelle fakturarutiner er tidkrevende, kjedelige og kostbare. Ofte skjer det at papirer strander i ukesvis på et skrivebord eller blir kanskje helt vekk, sier Mikkel Sønderberg, senior business consultant hos Columbus Danmark.

 

Vil du se hvor mye du kan spare? Prøv vores ROI-beregner.

 

Digitaliserte fakturarutiner

- Invoice Workflow-modulen til Microsoft Dynamics AX og Dynamics 365 digitaliserer fakturabehandlingen. Det selges i hele verden og brukes av mer enn 100 Columbus-kunder, sier Sønderberg.

 

Modulen håndterer alle deler av fakturabehandlingen. Ved at alle relevante informasjoner fra elektroniske eller innscannede fakturaer scannes, eksporteres viktig informasjon som avsender, beløp, betalingsinformasjon og evt. ordernummer osv. automatisk inn i AX.

 

- Fakturaer distribueres, godkjennes og ved behov purres automatisk. Alt kan spores og fremtidige revisjoner blir mye enklere. Du kan til og med kaste ut originalfakturaen i stedet for å bruke tid og plass på å legge den i arkivet», forklarer Søndberg.

 

Spar 65-75 prosent på fakturabehandlingen

Samtidig fjernes risiko for administrative feil. Regnskapsansvarlig kan dokumentere at virksomheten har markedets smarteste prosess for behandling av fakturaer, og overholder den i praksis. Samtidig kan det etableres effektive viderefaktureringsprosesser uten tilhørende og sedvanlig dobbeltarbeid.

 

- Den største gevinsten kommer ved at det skjæres vekk manuelle prosesser og fjerner risikoen for tastefeil. KPMG hevder at automatisert fakturaworkflow kan redusere tidsbruken med 65-75 prosent. Det er en erfaring vi kjenner oss igjen i, sier Søndberg.

 

Finn ut hvor mye du kan spare per behandlet faktura. 

 

Automatisk synkronisering mot PO

Vil man gå lenger, støtter Invoice Workflow «Three Way Matching».

 

- Her sammenligner løsningen om en faktura passer til en innkjøpsordre i forhold til antall og beløp, og så kan man faktisk sette den til å bli godkjent automatisk. Det sparer utrolig mye tid.

 

Kunne du tenke deg å se en demo av Invoice Workflow?

 

Invoice Workflow er 100 prosent integrert i Dynamics AX – og fungerer også med Dynamics 365. Det gjør det forholdsvis lett å etablere løsningen på en eksisterende AX-platform. Primært fordi man kan hopper over en veldig stor del av integrasjonsarbeidet.

 

- Noen innføringer er superenkle, og det understreker at dette er en investering som kan lønne seg veldig raskt, avslutter Søndberg.

 

Kategorier Microsoft Dynamics AX, Microsoft Dynamics 365, Kunde hos Columbus